Arkadaşınızın paylaştığı sürekli güncellemelerden dolayı kendinizi yorgun ve rahatsız mı hissediyorsunuz? Facebook'un yerleşik "Bir profille etkileşimi kısıtla" özelliği, güncellemelerini tamamen kesmeden geçici olarak görmezden gelmenize olanak tanır. İşte özellik ve nasıl kullanılacağı hakkında bilmeniz gerekenler. Doğrulamak Facebook'ta "Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler" önerileri nasıl gizlenir?.

Hızlı Linkler
Facebook'taki "Bir profille etkileşimi kısıtla" özelliği nedir?
Facebook'un "Profil Etkileşimini Kısıtla" özelliği, sizinle başka bir kullanıcı arasında güvenli bir mesafe oluşturmanın bir yoludur. Birinin gönderilerini Haber Kaynağınızdan kaldırırken etkinliğinizi görmesine izin veren takibi bırakmanın aksine, Profil Etkileşimini Sınırla her iki şekilde de çalışır; siz onlardan daha az içerik görürsünüz ve o da sizden daha az içerik görür.
Ara verdiğinizde, Facebook yalnızca gönderilerinin Haber Kaynağınızda görünme sayısını sınırlamakla kalmayacak, aynı zamanda önceki gönderilerini de akışınızdan kaldıracaktır. Ancak yine de onlarla arkadaş olacaksınız ve doğrudan zaman tünelini ziyaret ederek profillerini veya geçmiş gönderilerini görüntüleyebilirsiniz.
Facebook'ta birisine ara vermek isteyebileceğiniz birkaç senaryo vardır:
- Aynı zamanda Facebook'ta arkadaşınız olan romantik bir partnerle yaşanan bir ayrılık veya anlaşmazlıktan sonra.
- Zor bir yaşam olayından geçtiğinizde ve bir arkadaşınızın sürekli güncellemelerinden uzakta bir yere ihtiyacınız olduğunda.
- Bir arkadaşınızın tartışmalı gönderileri veya görüşleri nedeniyle kendinizi sık sık üzgün veya kışkırtılmış halde buluyorsanız.
- Aşırı ilgili veya ilgi isteyen bir arkadaşınızla bazı geçici sınırlar oluşturmanız gerektiğinde.
Facebook'un "Profil Etkileşimini Kısıtla" özelliğiyle ilgili dikkat edilmesi gereken iki ana nokta var:
- Facebook, ara vermeyi seçtiğiniz kişiye bildirimde bulunmayacaktır.
- Ne kadar süre ara verebileceğinizin bir sınırı yoktur; dolayısıyla gelecekte fikrinizi değiştirirseniz değişiklikleri manuel olarak geri almayı hatırlamanız gerekir.
"Profil Etkileşimini Kısıtla" özelliğiyle Facebook'taki arkadaşlıklarınızı sürdürürken, Facebook'un Haber Kaynağınızdaki sürekli varlığına da ara verebilirsiniz. Bu, Facebook'ta birisini arkadaşlıktan çıkarmak veya engellemek için yararlı bir alternatif olabilir.
Etkileşimi kısıtladığınızda şunları yapabileceksiniz:
- Birinin profilinde daha az içerik görün: Bir kişinin Facebook profilini nerede görebileceğinizi kısıtlayabilirsiniz. Birinden daha az içerik görmeyi seçerseniz, bu kişinin gönderileri ve etiketlendiği gönderiler akışınızda görünmez ve sizden ona mesaj göndermeniz veya fotoğraflarda onu etiketlemeniz istenmez. Gönderilerini tekrar görmek için kendisini takip edebilirsiniz.
- Bir profilin gönderilerinizi ve bahsettiğiniz gönderileri görme yeteneğini kısıtlayın: Etkileşimi sınırlamak istediğiniz profildeki gönderilerinizi gizleyebilirsiniz. Bu kişi Kısıtlı Kişiler listenize eklenecek ve yalnızca kendisinden bahsettiğiniz veya herkese açık olarak paylaşılan gönderileri görecektir.
- Önceki gönderileri kimlerin görebileceğini düzenleyin: Fotoğraflar, durum güncellemeleri, videolar ve daha fazlası dahil olmak üzere gönderileri kimlerin görebileceğini güncelleyebilirsiniz. Etiketlendiğiniz veya başkasını etiketlediğiniz gönderileri gizlilik ayarlarınızı değiştirerek sınırlandırabilirsiniz.
- Bu gönderiler yalnızca referans alındıkları profillerde görünecektir. Bu gönderiler bir daha zaman tünelinizde görünmeyecek ancak içeriği ilk olarak yayınlayan profil bunları kaldırmadığı sürece diğer profillerin zaman tünellerinde ve arama sonuçlarında görünecek.
- Ayrıca etkileşimi sınırlamak istediğiniz profille aranızda paylaşılan tüm albümlerden de katkıda bulunan kişi olarak kaldırılırsınız.
Facebook profiline nasıl ara verilir?
Birinin gönderilerinden bıktığınıza karar verdiğinizde, bu gönderilere şu şekilde ara verebilirsiniz:
- Facebook uygulamasında profil sayfanızı açmak için üst köşedeki profil resminize dokunun.
- Arkadaşlarınızın listesini görmek için profil sayfanızda aşağı kaydırın ve “Tüm arkadaşları gör” seçeneğini tıklayın.
- Bir sonraki sayfada, ara vermek istediğiniz arkadaşınızın adını arama kutusuna yazın.
- Arkadaşınızın adı göründüğünde profil sayfasına gidin.
- Bir arkadaşınızın profil sayfasında "Arkadaşlar" etiketli düğmeye tıklayın ve ardından "Ara Ver"e dokunun.

Artık tam anlamıyla ara vermek istediğiniz arkadaşınızı temsil edeceğiz X. “Mola Ver” sayfasında özelliğe karşılık gelen bazı seçenekler bulacaksınız.
- yazan ilk seçeneğe tıklayın Aşağıdaki X profiline bakın.
- basın X'in profilini görebileceğiniz yerleri sınırlayınSonra tıklayın Kaydet.

X Gönderisi (ve X'in etiketlendiği gönderi) artık Haber Kaynağınızda görünmeyecek. Ayrıca Facebook sizden onlara mesaj göndermenizi veya fotoğrafınızda onları etiketlemenizi istemeyi bırakacaktır.
Bir sonraki seçenek, bu arkadaşınızın profilinizde görebileceklerini sınırlamaktır. Buradaki fikir, bireyin yayınlarınızı görüntülemesini önlemek için gizlilik ayarlarınızı güncellemektir. Bunu yapmak için:
- Ara verin sayfasında, X'in profilinin ne göreceğini belirleyin.
- basın Gönderilerinizi X profilinden gizleyin Ve tıklayın Kaydet.

Şu andan itibaren kullanıcı engellenenler listesinde olacaktır. Bu, siz onu etiketlemediğiniz sürece arkadaşlarınızla paylaştığınız gönderileri görüntüleyemeyeceği veya onlarla etkileşimde bulunamayacağı anlamına gelir. Ancak tüm genel yayınlar X tarafından görülebilecektir.
Bundan sonra Mola sayfasına geri dönün ve etiketli son seçeneğe dokunun. Önceki gönderileri kimlerin görebileceğini düzenleyin.
Burada üç seçenek bulacaksınız.
- İlk seçenek hiçbir şeyi değiştirmez.
- İkinci seçeneğe Bireysel Gönderileri Düzenle denir - Bu seçenek, tek tek etiketlendiğiniz gönderileri düzenlemenize yardımcı olur.
- Üçüncü seçeneğin adı Tüm gönderilerimi ve etiketlendiğim gönderileri düzenle. Ara vermek istediğiniz X arkadaşınızla aranızda paylaşılan her gönderideki etiketinizi kaldırmak için bu seçeneği kullanın. Bunu yapmak için seçeneğe ve ardından değişiklikleri kaydetmek için “Bitti”ye dokunmanız yeterlidir.
Facebook'u web üzerinde kullanıyorsanız, bir sayfayı ziyaret ederek menüde gezinmeyi atlayabilirsiniz. "bir mola ver" Özelliğe anında erişmek için doğrudan Facebook'ta. Arkadaşlarla etkileşimi kısıtlama konusunda daha kapsamlı bir yaklaşım benimsemek istiyorsanız, daha önce bunun hakkında bir rehber yazmıştık. Facebook'ta insanların sizinle iletişim kurması nasıl engellenir?.
Tüm Facebook arkadaşlarınızla yakın etkileşimi sürdürmek zorunda değilsiniz. Dijital yaşamınızdan tamamen kopmadan onları güvenli bir mesafede tutabilirsiniz.
Facebook'ta ara vermeyi nasıl bırakabilirim?
Arkadaşınızla yeniden normal bir şekilde bağlantı kurma zamanının geldiğine karar verirseniz, "ara verme" prosedürünü tersine çevirebilirsiniz. Bir Facebook profiliyle etkileşimi sınırlamayı nasıl durduracağınız aşağıda açıklanmıştır.
- adresindeki "Bir profille etkileşimi kısıtla" hızlı bağlantısını ziyaret edin. Facebook.

- Daha önce ara verdiğiniz arkadaşınızın adını yazın, arama çubuğunu bulacaksınız.
- Arkadaşınızın adına tıklayın.

- Mola vermeyi durdurmak için yapabileceğiniz eylemlerin bir listesini bulacaksınız.
- Her eylemin yanındaki Düzenle'yi tıklayın. İlk önce “” yanındaki “Düzenle”ye tıklayınX'ten daha azını görmeyi seçtim anlayışının sonucu olarak, buzdolabında iki üç günden fazla durmayan küçük şişeler elinizin altında bulunur.

- set X'in profilini Facebook'un herhangi bir yerinde görüntüleyin Ve "Kaydet"e tıklayın.

- "Profille etkileşimi kısıtla" menüsünün üst köşesindeki geri düğmesini tıklayın ve ardından "" yanındaki "Düzenle"yi tıklayın.X'in profilinin ne göreceğini belirleyin anlayışının sonucu olarak, buzdolabında iki üç günden fazla durmayan küçük şişeler elinizin altında bulunur.
- set X'in görebileceği şeyler artık sınırlı değil Sonra tıklayın Kaydet.

- Üst köşedeki geri düğmesini tekrar tıklayın, ardından “Önceki gönderileri kimlerin görebileceğini düzenle”nin yanındaki “Düzenle”yi tıklayın.
- set Tüm gönderileri olduğu gibi tutSonra tıklayın Kaydet. veya Tüm gönderilerimi ve benden bahsedildiği gönderileri düzenle Gönderileri tek tek düzenlemek için.

Bunu yaptıktan sonra arkadaşınıza ara vermeyi başarıyla bıraktınız. Artık güncellemelerini normal şekilde görmelisiniz.
Facebook'un "Ara Ver" özelliği, arkadaş kalmakla birisiyle iletişimi tamamen kesmek arasında yararlı bir uzlaşma sağlar. Köprüleri yakmadan sağlıklı mesafe ve sınırlar oluşturmanıza olanak tanır. Bu özellikten yararlanarak, önemli bağlantıları korurken daha olumlu bir sosyal medya deneyimi yaratabilirsiniz. Şimdi görüntüleyebilirsiniz Sağlığınızı iyileştirmek için teknolojiyi kullanarak kişisel sınırları nasıl belirlersiniz?.










