Facebook'ta "Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler" önerileri nasıl gizlenir?

“Tanıyor olabileceğiniz kişiler” önerileri iletişim sürecini kolaylaştırmayı amaçlayan araçlardan biri ancak bu öneriler bazıları için istenmeyen olabilir.

Birçoğumuz arkadaşlarımızın önerileriyle uğraşmak zorunda kalmadan Facebook yayınlarımıza göz atmayı tercih ederiz. Neyse ki “Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler” önerilerini gizleyebilirsiniz. Bu önerileri devre dışı bırakmanız ve böylece dikkatiniz dağılmadan gezinme deneyiminin keyfini çıkarmanız için size kolay ve net adımlar sunacağız. Doğrulamak Anonim Facebook Profili Nasıl Oluşturulur (Ve Neden Yapmalısınız).

Facebook ilginizi çekebilecek arkadaş önerilerini nasıl gösteriyor?

Facebook, tanıyabileceğinizi düşündüğü kişilerin listelerini önermek için paylaşım algoritmalarını ve yüklediğiniz kişilerin ve mevcut arkadaşlarınızın listelerini kullanır. Bu kişilerden bazılarını Haber Kaynağınızda, Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler galerisinin altında bulabilirsiniz.

Arkadaşların önerileri aşağıdaki gibi kaynaklardan gelir:

  • Ortak arkadaşların olması.
  • İlişkiler ağınız, örneğin şu andaki şehriniz, okulunuz veya işiniz.
  • Aynı Facebook grubunda olmak.
  • Sizi ve önerilen kişiyi aynı fotoğrafta veya gönderide etiketleyin.
  • Yüklediğiniz kişiler.

Size Facebook arkadaşlarını önermek Facebook'un çıkarınadır. Platformda ne kadar çok bağlantınız varsa, aktif ve meşgul kalma olasılığınız da o kadar artar. Ancak, Facebook'a yeni arkadaşlar eklemek istemiyorsanız, bu özellik gereksiz hale gelebilir ve gizlenmesi daha iyi olabilir.

Facebook'ta "Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler" önerileri nasıl gizlenir?

Facebook, Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler özelliğinin kalıcı olarak devre dışı bırakılmasını desteklemez. Ancak geçici olarak gizlemenize olanak tanır. Kaydırıcıyı gizlemek, bunların haber akışınızda bir süre görünmesini engelleyecektir.

Facebook'ta Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler özelliğini şu şekilde gizleyebilirsiniz:

  1. Cihazınızda Facebook uygulamasını başlatın.
  2. Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler kaydırıcısını bulana kadar kaydırın.
  3. Daha Fazla simgesini tıklayın Kaydırma çubuğunun üst köşesinde.
  4. basın Tanıyor olabileceğiniz kişileri gizleyin.

Facebook, özelliğin ne kadar süreyle gizli kalacağını belirtmese de, geri gelmesi genellikle biraz zaman alıyor.

Bazı kullanıcılar mesaj ve e-posta yoluyla da arkadaş önerileri alıyor ve bu da sinir bozucu olabiliyor. Bu kullanıcılardan biriyseniz, Facebook'a ara vermenize gerek kalmadan uygulama bildirimlerinizin kontrolünü geri alabilirsiniz.

Facebook'ta "Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler" bildirimleri nasıl kapatılır?

Facebook, mobil uygulamasında ve web sitesinde arkadaş önerisi kısa mesajları ve e-postaları almamayı tercih etmenize olanak tanır. İşin iyi yanı, bunu Facebook'tan gelen tüm bildirimleri engellemek zorunda kalmadan yapabilmenizdir.

Akıllı telefonunuzu kullanarak Facebook'ta arkadaş önerisi uyarılarını kapatmak için şu adımları izleyin:

  1. Cihazınızda Facebook uygulamasını başlatın ve profil resminize dokunun Genişletilmiş menüyü ortaya çıkarmak için.
  2. İçin aşağı kaydırın الإعدادات Ve tıklayın.
  3. Ayarlar sayfasında, öğesine dokunun. Bildirimler.
  4. set Tanıyor Olabileceğiniz İnsanlar.
  5. yanındaki geçişi devre dışı bırakın Facebook'ta bildirimlere izin ver Bu bildirimleri almaktan vazgeçmek için.

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra Facebook size bu can sıkıcı bildirimleri göndermeyi bırakacaktır.

Facebook'a bilgisayardan erişiyorsanız bu özelliği de devre dışı bırakabilirsiniz. Arkadaş önerisi bildirimlerini kapatma adımları şunlardır:

  • Facebook hesabınıza giriş yapın ve üstteki aşağı bakan üçgen simgesine tıklayın.
  • Tıklayın Ayarlar ve gizlilik.

  • Ardından الإعدادات.

  • Buluncaya kadar listeyi aşağı kaydırın Bildirimler. Seçeneği seçin.

  • Aşağı kaydırın ve “Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler” seçeneğini tıklayın.

Her bildirim türünü (anlık bildirimler, e-posta ve SMS) kapatma seçeneğiniz vardır. Ayrıca Facebook'ta Bildirimlere İzin Ver seçeneğinin yanındaki düğmeyi devre dışı bırakarak tüm bildirimleri devre dışı bırakabilirsiniz.

Bu özelliği ve bu bildirimleri devre dışı bıraktığınızda Facebook'ta güvenle gezinebilirsiniz. Ne yazık ki, bildirimleri kapatmak kalıcı olsa da, arkadaş önerileri kutusu akışınızda yeniden göründüğünde onu gizlemeniz gerekecek. Şimdi görüntüleyebilirsiniz Facebook arkadaşlık geçmişinizi kolay ve etkili bir şekilde nasıl kontrol edebilirsiniz?

Üst düğmeye git