iPhone'unuz çalındığında, kaybolduğunda veya kaybolduğunda kolayca ses çalabilir veya konumunu görüntüleyebilirsiniz. Bu nedenle iPhone ve iPad'deki Bul uygulaması önemli bir güvenlik özelliğidir. Apple, iOS 13'ten itibaren iPhone'umu Bul ve Arkadaşlarımı Bul'u bu tek uygulamada birleştirdi.
“Konumlandırma” uygulaması, “kayıp ve bulunan cihazlarla” ilgili olayları azaltmak için hayati bir radardır. sonraki Bul uygulamasını kurma ile kaybolan veya çalınan bir cihazın yerini bulabilir, hatta bir arkadaşınızın kayıp cihazını bulmasına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca konumunuzu arkadaşlarınızla, ailenizle ve kişilerinizle paylaşabilir, bir arkadaşınızın konumunu takip etmeyi isteyebilir veya birinin bulunduğu yere ilişkin yol tarifi alabilirsiniz.
Ancak iPhone'unuzu satmak, takas etmek, hediye etmek veya başkasına vermek istediğinizde de bu seçeneği kapatabilirsiniz.
Öncelikle nedenine cevap verelim; Daha sonra iPhone veya iPad'inizde Bul'u nasıl kapatacağınıza bakacağız.

Hızlı Linkler
iPhone'unuzu satarken neden Bul'u kapatmalısınız?
iPhone'unuzu sattığınızda, geri dönüşüme verdiğinizde veya bir arkadaşınıza ya da aile üyenize verdiğinizde Bul'u kapatmanızın üç nedeni vardır:
- Bul'u devre dışı bırakmadan iPhone veya iPad'inizi orijinal fabrika ayarlarına geri yükleyemezsiniz.
- Apple Kimliğinizi ve parola ayrıntılarınızı bilen herkes sizi iCloud'un Bul uygulaması aracılığıyla takip edebilir.
- Etkinleştirme Kilidi, Bul'u etkinleştirdiğinizde cihazınızı kilitlemek için açılır; bu, alıcının cihazı kullanamayacağı anlamına gelir.
Bu nedenle cihazınızı teslim etmeden veya servise göndermeden önce bu seçeneği devre dışı bıraktığınızdan emin olmalısınız. Cihazınızın Apple hesabınızla bağlantısını keserek Bul'u uygulamadan veya iCloud'dan uzaktan kapatabilirsiniz.
iPhone'umu Bul nasıl kapatılır
Bul uygulaması, iOS aygıtınızda özel bir yardımcı program olarak bulunur. iOS 13'te iPhone'umu Bul ve Arkadaşlarımı Bul tek bir uygulamada birleştirilmiştir. Artık bunu coğrafi konumunuzu paylaşmak, cihazı kayıp olarak işaretlemek ve verilerinizi uzaktan silmek için kullanabilirsiniz.
Ancak kapatmak için farklı bir yere gitmeniz gerekiyor: iPhone'unuzdaki Ayarlar menüsü:
- Ayarları aç.
- Adınızı içeren Apple Kimliği logosuna dokunun (Ayarlar ekranındaki ilk öğe).
- Bir sonraki ekranda “Konum Seç” seçeneğine ilerleyin.
- Şimdi “iPhone/iPad Bul”a dokunun. iPhone/iPad'imi Bul kaydırıcısını kapalı konuma getirin.
- iPhone'umu Bul'u kapatmak için Apple Kimliğinizi ve parolanızı girmeniz gerekecektir.
- iPhone'umu Bul artık seçilen iOS cihazı için devre dışı bırakılacak.

Cihazı satmayı planlıyorsanız artık iPhone'unuzu fabrika varsayılanlarına geri yükleyebilirsiniz. Bunu kullanarak yapın Ayarlar -> Genel -> Sıfırla -> Tüm içeriği ve ayarları sil. Ancak öncelikle Ayarlar'ın üst kısmında adınıza tıklayarak erişebileceğiniz Apple Kimliği sayfasının alt kısmındaki Çıkış Yap'ı tıklayarak iCloud'dan tamamen çıkış yapmak iyi bir fikirdir.
Bul'u iCloud'dan nasıl devre dışı bırakılır
Bul'u yalnızca iCloud'dan devre dışı bırakamazsınız. Cihazınızı birine vermeden önce iCloud'da oturum açmanız ve tüm içeriği ve ayarları silmeniz gerekir. Bu, iPhone'unuzdaki her şeyi tamamen siler, onu ilişkili Apple Kimliğinden kaldırır ve Bul'u kapatır.
Apple Kimliğinizde iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanıyorsanız tarayıcıdan iCloud'a giriş yaptığınızda ek bir güvenlik katmanı olarak Apple aygıtlarınızda bir doğrulama kodu alırsınız. Ayrıca şu adreste de oturum açabilirsiniz: "Telefonumu bul" Doğrudan web üzerinde.
Satmak istediğiniz telefonla ilişkili aynı Apple kimliğini ve şifresini kullanın ve aşağıdaki adımları izleyin. iCloud, iPhone'unuzun konumunu gösteren haritayı gösterir:
- " yanındaki açılır oka tıklayınTüm cihazlarHaritanın üstündeki ” simgesini tıklayın ve listeden seçilen cihazı seçin.

- tık iPhone'u tara Seçtiğiniz belirli cihaz için görünen açılır listede. Bir Apple cihazının sahibi olduğunuz ve onu başkalarına vermek istediğiniz için buraya mesaj veya numara girmeyin.

- Telefonunuz kilitliyse bir mesaj görünecektir Sıfırlama Bir sonraki açılışta. Telefon uzaktan silinecek ve işlem tamamlandıktan sonra bir e-posta alacaksınız.
- Cihazınızı sildikten sonra Hesaptan kaldır yazan yeşil bağlantıya tıklayın.
Cihaz şimdi silinecek ve sıfırlanacak. Başka bir kullanıcı artık iPhone kurulum ekranındaki adımları tamamladıktan sonra onu etkinleştirebilir.
Apple kimliği olmadan iPhone'umu Bul'u kapatma
Bunu yapamazsın.
Apple aygıtlarınızdaki Bul uygulaması yalnızca bir kurtarma özelliği değil, aynı zamanda bir güvenlik katmanıdır. Çalınması veya kaybolması durumunda cihazınızı koruyan Apple Kimliğiniz bunun merkezinde yer alır. Apple Destek size geri yükleme veya Apple Kimliğinizi sıfırlayın Unutursan diye.
iPhone'umu Bul'u kapattığınızda ne olur?
Kaybolan veya çalınan bir aygıtı bulmanız gerekiyorsa Bul, onu kurtarmanıza yardımcı olabilir. Cihazınızın haritada nerede olduğunu görebilir, bulmanıza yardımcı olacak bir ses çalabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Etkinleştirme Kilidi, sizin dışınızda herhangi birinin iPhone'unuzu kullanmasını engellemek için tasarlanmış bir Bul özelliğidir.
iPhone'umu Bul'u kapattığınızda bu yetenekleri kaybedersiniz, bu da iPhone'unuzu geri yüklemenizi zorlaştırır.
iPhone'unuzu satmak, başkasına vermek veya takas etmek istiyorsanız ya da onu bir servis merkezine götürmeniz gerekiyorsa iPhone'umu Bul'u kapatmanız gerekir.
iPhone'unuzu kilidi açılana kadar satmayın
Bul uygulaması hâlâ çalışıyorsa veya iOS aygıtınızı sıfırlamadıysanız satışa hazır değildir. Bu iki işarete dikkat edin:
- Cihazın iCloud hesabınızla bağlantısı kaldırılmadığında kurulum işlemi sırasında Etkinleştirme Kilidi ekranı görünecektir.
- Telefondaki tüm verileri silmezseniz, başlangıçta bir şifre kilidi veya ana ekran göreceksiniz. Cihazı açtığınızda iPhone kurulum ekranını gördüğünüzden emin olun.
Birine vermeden önce daima tüm içeriği silin ve cihazı iCloud hesabınızdan kaldırın. Aksi takdirde, verdiğiniz kişinin sizinle iletişime geçmesi ve bunu iCloud hesabınızdan uzaktan yapmanızı istemesi gerekecektir. Sen de öğrenmelisin iPhone'unuzda Bul uygulamasını nasıl kullanabilirsiniz?.
Elbette denklemin diğer tarafında kayıp bir telefonla karşılaşabilirsiniz. Altında Kayıp bir iPhone'u gerçek sahibine iade etmek için atabileceğiniz bazı adımlar.










