Lightroom'da bilgisayar ve telefonda bulut senkronizasyonu nasıl durdurulur?

Lightroom Şüphesiz en iyilerden biridir Cep telefonları için uygulamaları düzenleme Hem Android hem de iOS'ta. Tüm ağır düzenleme araçlarına ve premium özelliklere rağmen, en sinir bozucu şey bulut senkronizasyonudur. Önizlemelerinizin silindiği arka planda çalışır. Uygulamayı tekrar açtığınızda fotoğrafların nereye gittiğine dair hiçbir fikriniz olmuyor. Adobe Suite'in tamamının Adobe bulut deneyimi üzerine kurulduğunu fark ettim. Ancak bulut senkronizasyonunu kapatma seçeneği olsaydı daha iyi olurdu. İşte bulut senkronizasyonunu nasıl durduracağınız Lightroom'da Hem masaüstünde hem de mobilde.

Masaüstünde Lightroom'da bulut senkronizasyonu nasıl durdurulur?

Bulut özelliklerini istemiyorsanız Lightroom classic 2015'in eski sürümünü kullanmanız daha iyi olur. Ancak Lightroom 2019 kullanıyorsanız Creative Cloud uygulamasında bulut senkronizasyonunu kapatmanın bir yolu vardır.

Adobe Creative Cloud uygulamasını açın, Creative Cloud sekmesine ve Dosyalar sekmesine gidin.

Dosyalar sekmesi altında kutunun işaretini kaldırarak Creative Cloud Sync'i kapatabilirsiniz. Bu, bulut senkronizasyonunu kapatacak ve dosyalar yerel olarak silinmeyecektir.

Telefonda Lightroom'da bulut senkronizasyonu nasıl durdurulur?

Ancak ne yazık ki Lightroom'un mobil sürümünde bulut senkronizasyonunu devre dışı bırakma seçeneği yoktur. Ancak her zaman olduğu gibi bir geçici çözüm var ve üçüncü taraf bir uygulamayı kullanabilirsiniz. Lightroom mobile'da çevrimiçi düzenleme aracı bulunmadığından, uygulama bulut senkronizasyonunu durdurana kadar interneti güvenli bir şekilde engelleyebiliriz.

İnternet'i yalnızca Lightroom mobil uygulaması için engellemek istiyorsanız bunu Ayarlar aracılığıyla İnternet iznini devre dışı bırakarak veya bir üçüncü taraf uygulamasını kullanarak yapabilirsiniz. WiFi ve Mobil veriler üzerinde ayrıntılı kontrol istediğinizde yeni cihaz kullanışlı oluyor.

Android, kullanıcıların yerleşik bir uygulama için İnternet erişimini kısıtlamasına izin vermediğinden, bir güvenlik duvarı uygulamanız gerekecektir. Kullanmak NetGuard – root gerektirmeyen güvenlik duvarı  , ancak herhangi bir güvenlik duvarı uygulaması çalışacaktır. Uygulama yüklendikten sonra açın; başlangıçta sizden izin isteyecektir VPN oluşturmak için. Çalışma Android için güvenlik duvarı uygulamaları Genel olarak Yerel bir VPN oluşturun Daha fazla bilgi edinmek için Android için en iyi güvenlik duvarı uygulamalarına ilişkin makalemizi okuyabilirsiniz. Android'de güvenlik duvarı uygulamaları. Gerekli izinleri verdikten sonra karşınıza aşağıdaki gibi yüklü uygulamaların listesi sunulacaktır.

Uygulamalar ekranında Lightroom uygulamasına gidin ve Wi-Fi ve Hücresel Ağ simgesine dokunun. Bu, Lightroom'a Wi-Fi ve hücresel ağ üzerinden internet erişimini devre dışı bırakacaktır.

İnterneti devre dışı bıraktıktan sonra Lightroom uygulamasını açın. Artık fotoğrafları Lightroom'a aktardığınızda bulut senkronizasyonu çalışmayı durduracaktır. Dolayısıyla Lightroom fotoğrafları silmez, ayrıca tam çözünürlüklü önizlemeler alırsınız.

Bunun dezavantajı, telefonun depolama alanını dosyalar ve ayar değişiklik geçmişiyle doldurmanızdır. Ayrıca internet erişimi engellendiği için yüklemeleri doğrudan sosyal medyada paylaşamayacaksınız. Yani fotoğraflarınızı Instagram'da paylaşmak için fotoğrafı dışa aktarmanız ve telefon galerisinden paylaşmanız gerekecek.

kapanış sözleri

Lightroom şüphesiz bunlardan biridir. En iyi düzenleme araçları Cep telefonunda. En iyi özelliklerden biri cihazlar arasında kesintisiz bulut senkronizasyonudur. Lightroom'un kurulu olduğu birden fazla cihazınız varsa bulut senkronizasyonu mantıklıdır. Diğer herkes için fotoğrafların veya önizlemelerin yerel olarak silinmesini bu şekilde durdurabilirsiniz.

Üst düğmeye git