YouTube Web üzerinde harika bir video sitesidir ancak zamanla kişisel veya profesyonel nedenlerden dolayı YouTube hesabınızı silmeye karar verebilirsiniz. Video kitaplığınızı temizlemek, yeni bir başlangıç yapmak, tüm yorumlarınızı kaldırmak veya daha sonra devam edebilmek için hesabınızı duraklatmak istiyorsanız, doğru adımları biliyorsanız YouTube hesabınızı silmek basit bir işlem olabilir.
YouTube, kullanıcıların hesaplarını kolayca silmelerine olanak tanır ancak içeriğinizi ve verilerinizi kalıcı olarak kaybetmeye hazırlıklı olmalısınız. Bu yazımızda sizlere YouTube hesabınızı basit adımlarla nasıl sileceğiniz konusunda kapsamlı bir rehber vereceğiz. Ayrıca silme işleminin yaratabileceği etkileri ve bu kararı vermeden önce yapmanız gereken hususları da açıklayacağız. Doğrulamak YouTube kanalınızın abone sayısını 1000'e çıkarmak için başarılı stratejiler.

Hızlı Linkler
YouTube kanalı ve hesabı ne anlama geliyor?
YouTube'daki içeriği silmek veya gizlemek söz konusu olduğunda "Kanalınız" ve "Hesap" bir seçenek olarak kabul edilir.
Yüklediğiniz videoları belirtmek için “Kanal”ı, favoriler veya yorumlar için ise “Hesap”ı kullanabilirsiniz. Bu kılavuz için bu ayrım geçerli değildir ve terimler birbirinin yerine kullanılabilir. Bunun nedeni örneğin yorumlarınızı korurken kanalınızı silmenin bir yolu olmamasıdır.
Hesabın tamamını silmek yerine belirli bir videoyu silmek istiyorsanız şu adresteki kılavuzumuza bakın: Bir YouTube videosu nasıl silinir veya geri yüklenir.
YouTube kanalınızı geçici olarak nasıl gizleyebilirsiniz?
Daha sonra tekrar aktif hale getirmek amacıyla YouTube içeriğinizin bir kısmını geçici olarak gizleyebilirsiniz.
Bu işlem herkese açık videolarınızı ve oynatma listelerinizi gizleyecektir. Ancak kanal sayfanızı, içindeki fotoğrafları, beğenilerinizi ve aboneliklerinizi gizlemeyeceksiniz.
ve bununla , Dikkatli bir kelime: Tüm yorumlarınız kalıcı olarak silinecektir. Kanal yeniden etkinleştirildiğinde bir daha görünmeyecektir.
İçeriğinizi gizlemek için şu adımları izleyin:
- YouTube'da sağ üstteki profil simgenizi tıklayın.
- tık الإعدادات.
- tık Gelişmiş ayarlar Sağ menüden.
- tık Kanalı sil.
- İstendiğinde Google şifrenizi girin ve İleri'ye tıklayın.
- tık İçeriğimi gizlemek istiyorum.
- Bu işlemin ne yapacağını anladığınızı onaylamak için onay kutularını tıklayın.

- tık İçeriğimi gizle.
YouTube kanalınızı nasıl silebilirsiniz?
YouTube kanalınızı tamamen silebilirsiniz. Bu tersine çevrilemez.
Bunu yaptığınızda videolarınız, yorumlarınız, oynatma listeleriniz ve görüntüleme geçmişiniz silinir. Kanalınızı aramadan kaldıracak ve URL'sini kullanılamaz hale getirecektir.
İzlenme süresi gibi kanalınızla ilişkili tüm veriler genel raporlamanın bir parçası olarak kalacak ancak kanalınızla özel olarak ilişkilendirilmeyecektir.
Kanalınızı silme konusunda ciddiyseniz bunu şu şekilde yapabilirsiniz:
- YouTube'da sağ üstteki profil simgenizi tıklayın.
- tık الإعدادات.
- tık Gelişmiş ayarlar Sağ menüden.
- tık Kanalı sil.

- İstendiğinde Google şifrenizi girin ve İleri'ye tıklayın.
- tık İçeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum.
- Bu işlemin ne yapacağını anladığınızı onaylamak için onay kutusunu tıklayın.
- tık İçeriğimi sil.
Bu işlemin tamamen tamamlanması biraz zaman alabilir, dolayısıyla YouTube içeriğinizin bir kısmını bir süre daha görmeye devam edebilirsiniz.
Google hesabı nasıl silinir
YouTube'un sahibi Google'dır; bu, YouTube hesabınızın Google hesabınıza bağlı olduğu anlamına gelir.
YouTube hesabınızı silip Google Hesabınızı elinizde tutabilirsiniz ancak bunun tersini yapamazsınız; Google Hesabınız evrenseldir.
eğer istersen Google hesabınızı silin Bunun nükleer bir seçenek olduğunu unutmayın. Yalnızca YouTube ayrıntılarınızı değil aynı zamanda Drive, Gmail, Google Play vb. gibi kullandığınız diğer tüm Google hizmetlerini de silecektir.
Bunu yapmak yerine ve eğer gizlilik ve veri saklama sizin için önemliyse, Google hesabınızı verileri otomatik olarak silecek şekilde ayarlamak isteyebilirsiniz.
Google hesabınızı ve dolayısıyla YouTube hesabınızı silmek istiyorsanız bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:
- Google'da sağ üstteki profil simgenizi tıklayın.
- tık Google hesabınızı yönetin.
- tık Veri ve kişiselleştirme Sağ menüde.
- Veriler için indir, sil veya plan oluştur altında, Bir hizmeti silme أو Hesabınız.

- tık Hesabını sil.
- İstendiğinde Google şifrenizi girin ve tıklayın Sıradaki.
- Google hesabı verilerinizin yerel bir yedeğini saklamak istiyorsanız Verilerinizi indirin'i tıklayın.
- Bu işlemin ne yapacağını anladığınızı onaylamak için onay kutularını tıklayın.
- tık Hesabı sil.
Sık sorulan sorular
S1: YouTube hesabını silmenin yaygın nedenleri nelerdir?
İlgi alanlarının değişmesi, gizlilikle ilgili endişeler veya platformda kimliğinizi yeniden inşa etme isteği dahil olmak üzere YouTube hesabınızı silmek isteyebileceğiniz birçok neden vardır.
S2: Hesabımı sildikten sonra kurtarabilir miyim?
Hayır, YouTube hesabınızı sildikten sonra kurtarılamaz. Dikkatli olmanız ve bu kararı dikkatli bir şekilde vermeniz gerekir.
S3: Hesabımı silmek, yayınladığım tüm videoları da silecek mi?
Evet, hesabınızı sildiğinizde kanala yayınladığınız tüm videolar ve içerikler silinecektir.
S4: Hesabımı silmeden önce videoların bir kopyasını bilgisayarıma indirebilir miyim?
Evet, hesabınızı silmeden önce saklamak istediğiniz videoların bir kopyasını indirebilirsiniz. Kontrol edebilirsin YouTube videolarınızı 4K'da nasıl indirirsiniz?.
S5: YouTube hesabımı silmeden önce dikkate almam gereken başka hususlar var mı?
Evet, hesap silmenin hedef kitleniz ve aboneleriniz üzerindeki etkisini ve ayrıca kanal üzerinden kazanç elde etmeniz durumunda reklam geliri üzerindeki etkisini de göz önünde bulundurmalısınız.
S6: YouTube hesabımı mobil uygulamadan silebilir miyim?
Evet, YouTube hesabınızı mobil uygulamadan silebilirsiniz.
YouTube yerine kullanılacak video web siteleri
Artık YouTube'u kullanmayı bitirdiğinize göre onun yerine ne kullanmalısınız? bir sürü var Diğer video siteleri Keşfedilmeyi bekleyen ve bunun YouTube'dan daha iyi olduğunu görebilirsiniz.










