Bir uygulama sağlar Google Görseller Sana izin vermekten daha fazlası Fotoğrafları ve videoları görüntüleme Ve bunu şu şekilde yönet Resim görüntüleme uygulamaları Diğeri. En önemli işlerinden biri yaratmaktır Fotoğrafların yedeklenmesi Ve videolar Bulut depolama alanı Buna birden fazla paylaşılan cihazdan da erişilebilir.
hizmet Google Fotoğraflar Sınırsız depolama gibi özelliklerle dolu ve eksiksiz Google Lens Coğrafi etiketler vb. ekleme yeteneği. Anlaşılır bir kullanıcı arayüzüne ve özelliklerle dolu bir hizmete sahip olmanın yanı sıra, kolayca yapamayacağınız bir şey var; o da, telefonunuzda kaybolmadan buluttan bir fotoğrafı silmek. Elbette sil düğmesine basabilirsiniz ancak bu, fotoğrafı her yerden, telefonunuzdan da kaldırır. Bulut depolama.
Bazı verilerden kurtulmak istiyorsanız Google Fotoğraflar Fotoğrafları yerel depolama alanından da kaldırmadan Google hizmetinden nasıl sileceğime dair adım adım kılavuzum var. Hadi başlayalım.

Birisi bir fotoğrafı telefonundan silmeden yalnızca Google Fotoğraflar'dan kaldırmak isterse ne olur? Şaşırtıcı bir şekilde, açma-kapama düğmesiyle uğraşmak o kadar kolay değil. Burada keşfedeceğimiz şey budur. Ancak devam etmeden önce, nasıl çalıştığını anlayalım Google Görseller.
Hızlı Linkler
Google Fotoğraflar neden telefonunuzdan siliniyor?
Varsayılan olarak yapılır Yedekle ve Senkronize Et seçeneğini devre dışı bırakın Karşı Google Fotoğraflar. Google Fotoğraflar, telefonunuzda ilk kez etkinleştirildiğinde, kamera klasörünüzdeki fotoğraf ve videoları Google hesabınızla ilişkili bulut depolama alanına kaydeder. Yeni fotoğraflar da senkronize edilecektir. Galeri'deki albümler için Yedekle ve Senkronize Et işlevi kapalıdır ancak bunları da senkronize edebilirsiniz. Burada kamera dosyalarına odaklanacağız ancak temel prensip aynı kalıyor.

Dolayısıyla, bir fotoğrafı veya videoyu Google Fotoğraflar uygulaması aracılığıyla senkronize ettiğinizde işlem, bulutta ve telefonunuzda olmak üzere iki kopya oluşturur. Size yalnızca bir kopya görünür. eğer istersen Telefonunuzda yerden tasarruf edin Google Foto'daki yerleşik seçeneği kullanarak cihazdaki fotoğrafların kopyasını silebilirsiniz. Bunu yaparsanız dosyaya başka bir galeriden erişemezsiniz çünkü elinizde yalnızca dosyanın çevrimiçi bir kopyası kalır. Ancak bu tür dosyaların çevrimiçi sürümünü yalnızca Google Fotoğraflar uygulamasında görüntüleyebilirsiniz.
Google Fotoğraflar'da bir dosyayı tutmak ve cihazdan silmek kolay olsa da, bunun tersini yapmak hiç de kolay değil. Senkronize edilmiş bir fotoğrafı Google Fotoğraflar uygulamasından sildiğinizde, fotoğraf telefonunuzdan ve bulut depolama alanından da kaldırılır.

Fotoğrafları sildiğinizde ne olur?
Bazen fotoğrafları Google Fotoğraflar'dan silmek istersiniz. Bunu yapmayı denemiş ve istediğiniz sonucu alamamış olmalısınız. Bazı şeyleri daha iyi anlamanıza yardımcı olacak bazı vakaları burada bulabilirsiniz.
Durum 1: Yedekleme ve senkronizasyon etkinken telefondaki fotoğrafın silinmesi
Yedekle ve Senkronize Et etkinleştirildiğinde ve Google Fotoğraflar uygulaması aracılığıyla senkronize edilen bir fotoğrafı sildiğinizde, fotoğraf her yerden silinir. Açıkça söylemek gerekirse, bunlar Google Fotoğraflar uygulamasından, uygulamanın web sitesinden, telefon galerisinden ve...Dosya yönetimi uygulamaları.
Durum 2: Yedekleme ve senkronizasyon devre dışıyken telefondaki silinen fotoğraf
Bir fotoğrafı senkronize ettikten sonra, Yedekle & Senkronize Et seçeneği kapalıyken silerseniz sonuç eskisi ile aynı olacaktır. Söz konusu fotoğraf telefonunuzun belleğinden silinecektir. Ancak yakın zamanda senkronizasyonu devre dışı bıraktıysanız resim diğer paylaşılan cihazlarda görünmeye devam eder. Aynı cihazda Yedekle ve Senkronize Et'i tekrar etkinleştirdiğinizde fotoğraf, paylaşılan tüm cihazlardan silinecektir.

Durum 3: Yedekleme ve senkronizasyon devre dışı bırakılarak web sitesinden silinen resim
Yapabileceğiniz başka bir şey de fotoğrafları silmek. Google Görseller web sitesi Telefonda yedekleme ve senkronizasyon devre dışıyken. Bunu yaptığınızda fotoğraf senkronize edilen diğer cihazlardan hemen silinir. Telefonunuzda Yedekle ve Senkronize Et seçeneği devre dışı olduğundan fotoğraf telefonunuzda kalacak ve Galeri ve Dosya Yöneticisi uygulamalarında görünür olacaktır.
Artık telefonda Yedekle ve Senkronize Et'i etkinleştirirseniz, orijinal dosya hala telefonda olduğundan fotoğraf Google Fotoğraflar web sitesinde tekrar görünecektir.
Fotoğrafları silmenin çözümü
İşe yarayan tek çözüm, dosyaları kullanarak senkronize edilmemiş bir klasöre taşımaktır. Dosya yöneticisi.
İşte adımlar:
Adım 1: Cihazınızdaki dosya yöneticisi uygulamasını açın ve dahili depolama biriminde yeni bir klasör oluşturun. Hadi onu arayalım CE'yi test edin. Buna herhangi bir şey diyebilirsiniz.

Adım 2: sonra kullan Dosya yöneticisi Tekrar şuraya git: Dahili Depolama -> DCIM -> Kamera. Bu klasörde kullanılarak çekilen fotoğraflar tutulur. Telefon kamerası.

Adım 3: Burada, Google Fotoğraflar'dan silmek istediğiniz tüm fotoğrafları seçin ve tıklayın. Hareket.

Adım 4: Yeni klasöre taşı (CE'yi test edinYukarıda oluşturduğunuz ) ve görselleri oraya yapıştırın.

Bunu yaptığınızda dosyalar telefonunuzdaki Google Fotoğraflar uygulamasının kamera klasöründen otomatik olarak silinecektir.
Bu dosyalara yeni oluşturulan klasörden erişebilirsiniz (CE'yi test edin) Google Fotoğraflar'ı veya başka bir galeri uygulamasını kullanarak.
Yeni yerel klasör için Yedekle ve Senkronize Et'in etkinleştirilmediğinden emin olun. Onaylamak için şuraya gidin: Albümler bölümü Google Fotoğraflar uygulamasından klasörü arayın. Üstünde çizgi bulunan bulut simgesi, klasörün senkronize edilmediğini gösterir.

Adım 5: Silinen fotoğraflar hâlâ web sürümünde görünüyorsa bunları web'den manuel olarak silmeniz gerekir. Bunu yapmak için şu adrese gidin: Google Fotoğraflar web sitesi Fotoğrafları silmelisiniz. Bunların silinmesi yeni oluşturulan klasördeki fotoğrafları etkilemez (CE'yi test edin) telefonunda.
Silinen fotoğrafları kurtarmak isterseniz istediğiniz zaman "Google Fotoğraflar"daki çöp kutusunu açın ve fotoğrafları kurtarın.
Yedekleme ve senkronizasyonu devre dışı bırakın
Yukarıdaki kılavuz telefonunuzdaki eski fotoğraflar içindir. Yeni fotoğrafları Google Fotoğraflar'la senkronize etmek istemiyorsanız bu özelliği kapatmanız gerekir Yedekleme ve senkronizasyon Ayarlar'dan. Bunu yapmak için Google Fotoğraflar uygulamasını açın ve Menü'ye dokunun. Hamburger Sağ üst köşede. Ayarlara git.

Yedekle ve Senkronize Et'e dokunun; bir sonraki ekranda bu özelliği kapatmalısınız.

2. Güvenli Klasörü Kullanın (Yalnızca Samsung Kullanıcıları için)
Eğer kullanırsan Samsung telefon Bu özellikten yararlanabilirsiniz Güvenli klasör. Kameranızdan Güvenli Klasör'de çektiğiniz fotoğraflar yalnızca Güvenli Klasör'de mevcut olacak ve Google Fotoğraflar uygulamasını Güvenli Klasör'e de yüklemediğiniz sürece Google Fotoğraflar'a yedeklenmeyecektir.

Neyse, henüz Güvenli Klasör kullanmıyorsanız Ayarlar -> Biyometri ve Güvenlik -> Güvenli Klasör bölümüne gidip hesabınızı oluşturarak etkinleştirebilirsiniz. Uygulamaları yüklemeniz için size ikinci bir alan sağlar ve buna yalnızca bir şifreyle erişebilirsiniz. İsterseniz ayrı depolama alanınız, ayrı uygulamalarınız ve hatta ayrı bir Google hesabınız olabilir.
Yedekle, Google!
Keşke her şey farklı olsaydı ve Google Fotoğraflar uygulamasından yalnızca fotoğrafları silmenin net bir yolu olsaydı. Maalesef bu şu anda mevcut değil. Yeni fotoğraf çekmeden önce Yedekle ve Senkronize Et'i durdurmanız veya yukarıda belirtilen yöntemi kullanmanız gerekecektir.
Ancak telefonunuzda yalnızca fotoğraflarınızın olması iyi bir fikir değildir. Yapılabilir Telefonunuzu çalmak أو Çalışmayı durduruyor Bu da tüm değerli anılarınızı kaybetmenize neden olur. Yedekleme için Google Fotoğraflar'ı kullanmak istemiyorsanız aşağıdaki gibi alternatifleri deneyebilirsiniz: Prime Fotoğrafları أو Flickr Veya aşağıdaki gibi bulut depolama alanını kullanın: Google Drive.










