Fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra Android verileri kurtarılabilir mi?

O zaman yazık Önemli Android dosyalarını kaybettim Başınıza geldikten sonra fabrika ayarlarını geri yükledikten sonra Beklenmeyen hata Telefonunda. Bu yapamayacağınız anlamına mı geliyor? Dosyalarınıza tekrar erişin? Onu kurtarmanın bir yolu yok mu? Henüz verileri nasıl kurtarabilirsiniz? Android'de fabrika ayarlarına sıfırlama? Farklı durumlar için farklı yöntemler vardır. Ancak burada bundan bahsetmeyeceğiz, bunun yerine dosyalarınızın tamamen kurtarılamaz olmasını sağlamanızı sağlayacak yöntemleri göstereceğiz.

Bu yüzden burada Android'de fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini nasıl gerçekleştireceğiniz konusunda size rehberlik edeceğiz. Ayrıca fabrika ayarlarına sıfırlama sonrasında verilerin nasıl kurtarılacağını da tartışacağız, böylece dosya kurtarmayı etkinleştirmeyen seçeneği kullandığınızdan emin olabilirsiniz.

Fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği nedir?

Fabrika ayarlarına sıfırlama Telefon, tablet gibi cihazınız üzerinde gerçekleştirdiğiniz bir işlemdir. Cihazda depolanan tüm kişisel verilerinizi siler ve cihazı fabrikadan çıktığı zamanki orijinal durumuna (adı da buradan gelir) döndürür. Fabrika ayarları".

Ayrıca “fabrika ayarlarına sıfırlama” seçeneğini de görebilirsiniz.Ana ayarları sıfırla"Ya da"Sistem Geri Yükleme“. Bazen insanlar konuşma dilinde “anket” cihazı, bu genellikle fabrika ayarlarına sıfırlama anlamına gelir.

Neden fabrika ayarlarına sıfırlama yapmalısınız?

Android cihazınızda fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak isteyebileceğiniz çeşitli nedenler vardır. Öncelikle eğer isterseniz Telefonunuzu sat , alıcının verilerinize erişmesini istemezsiniz. Bu nedenle, önce her zaman fabrika ayarlarına sıfırlama yapmalısınız. Cihazınızı başka birine verin.

İkincisi, muhtemelen cihaza bir süredir sahipsiniz ve artık Uygulamalarla dolu Ki bunu istemiyorsun. Bu onu yavaşlatacağından, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği her şeyi temiz duruma sıfırlayacaktır ve çalışması gerekir Telefonunuz daha hızlı. Buradan yalnızca ihtiyacınız olan uygulamaları yeniden yükleyebilirsiniz.

Son olarak, cihazınızda bir sorun varsa ve sorunu çözemiyorsanız, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi genellikle sorunu çözecektir.

Android cihazınızı fabrika ayarlarına nasıl sıfırlayabilirsiniz?

Android, ayarlarında yerleşik olarak fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğiyle birlikte gelir; dolayısıyla fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi yapmak kolaydır.

Sıfırlama işlemini gerçekleştirmeden önce çalıştığından emin olun Tüm verilerin yedeklenmesi Android cihazınızda görev. Ayrıca uygulama ayarlarınızı, favori uygulamalarınızın listesini ve fotoğraf, video ve müzik gibi medyaları da yedeklemek isteyebilirsiniz.

İşte bunu nasıl yapacağınız Fabrika ayarlarına sıfırlama Android'de:

  • Bir uygulamaya git الإعدادات Uygulama çekmecenizde bulacağınız Android cihazınızda.
  • Listenin en altına gidin ve Sistem.
  • Burada bir dizi ayar ve alt başlıkta daha fazlasını görüntüleme seçeneği göreceksiniz gelişmiş. basın gelişmiş.
  • Şimdi Seçenekler'i seçin Sıfırlama.

  • Bu menüde başlıklı bir seçenek göreceksiniz. Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırlama). İstediğiniz seçenek budur, bu yüzden üzerine tıklayın.
  • başlıklı bir onay sayfası göreceksiniz. Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırlama). Bu sayfa, bundan sonra Google hesabınız, sistem ayarlarınız, indirilen uygulamalarınız, müzikleriniz, fotoğraflarınız ve diğer kullanıcı verileriniz gibi verilerin cihazınızdan silineceği konusunda sizi uyarır.
Ekranda ayrıca cihazda hangi hesaplarda oturum açtığınız da gösterilir. Buna Google hesaplarının yanı sıra Telegram, Microsoft ve WhatsApp gibi diğer hesaplar da dahildir.
  • Sıfırlama işlemini gerçekleştirmek istediğinizden eminseniz bu sayfanın altındaki Tüm Verileri Sil düğmesine basın.

  • Cihaz sizden PIN'inizi veya şifrenizi girmenizi isteyecektir. Bittiğinde, “Sıradaki".
  • Silme işlemini onaylamak için tıklayın Hepsini sil.
  • Bu, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini başlatır. Cihazınız sıfırlandıktan sonra eskisi gibi ayarlayabilirsiniz. Yeni bir telefon.

Fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra veriler kurtarılabilir mi?

İnsanlar genellikle fabrika ayarlarına sıfırlama yaptıklarında verilerinin cihazdan tamamen silindiğini ve verilere erişme imkanının olmadığını düşünürler. Yine de, konu tam olarak bu değil.

Fabrika ayarlarına sıfırlama sonrasında verileri kurtarmak mümkündür. Yanlışlıkla sıfırlama işlemini gerçekleştirdiyseniz ve verilerinizi kurtarmak istiyorsanız bu yararlı olabilir. Ancak verilerinizi korumak için sıfırlama işlemini gerçekleştirirseniz sorun oluşabilir.

Android, verilerinizi korumak için yerleşik şifreleme seçeneğiyle birlikte gelir

Yıllar önce yapılmamıştı Android cihaz şifrelemesi varsayılan. Bu, fabrika ayarlarına sıfırlama yapıldıktan sonra bile cihazın dahili deposunda bazı verilerin hala mevcut olduğu anlamına gelir.

Halihazırda sıfırlanmış bir cihaza bağlanıp verileri çıkarabilen araçlar mevcuttur. Silinen dosyalar kişiler, mesajlar veya fotoğraflar gibi kişisel verileri içerebilir. Verilerinizi korumak için yapmanız gerekenler Cihazınızı şifreleyin Fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneğini kullanmadan önce.

Ancak Android 6 Marshmallow'dan bu yana Android cihazlar varsayılan olarak şifreleme seçeneğiyle birlikte gönderilir. Bu, insanların silinen verilerinize erişmesi konusunda endişelenmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Dijital adli tıp araçları. Araçlar silinen dosyaları cihazınızdan çıkarma yeteneğine sahip olsa bile, bunlar Dosyalar şifrelendi Başkaları tarafından okunamayacak şekilde. Bu, akıllı telefon şifrelemesinin iyi bir fikir olmasının birçok nedeninden biridir.

Bulut yedeklemeleri hâlâ savunmasız

Ancak şifreleme, verilerinizin tamamen yok olduğu anlamına gelmez. Artık çoğu hizmette, kullanıcı verilerinizin çevrimiçi olarak depolandığı bir tür bulut yedeklemesi bulunmaktadır. Örneğin, Android cihazınızdaki verileri senkronize eden Google hesabınız olabilir.

Bu veriler, uygulama ve takvim verilerini, tarayıcı verilerini (Chrome kullanıyorsanız), kişileri, belgeleri ve içinde depolanan diğer dosyaları içerebilir. Google Drive Veya Gmail'deki Dokümanlar ve e-posta verileri. Eğer ihtiyacın olursa Bu verileri kurtar , bunu kurulum işlemi sırasında sıfırlamanın ardından yapabilirsiniz.

Bu, bulut yedeklemelerindeki güvensizlik nedeniyle verilerinizin hala savunmasız olabileceği anlamına gelir. Verilerinizi tamamen yok etmek için bulut yedekleme kullanan tüm hesaplarınızı kapatmanız gerekecektir.

Android cihazınızdaki veriler nasıl yok edilir

Fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra verilerinizin erişilemez olduğundan emin olmak istiyorsanız, cihazınızdaki verilerin üzerine bir sürü çöp yazabilecek birçok araç bulunmaktadır. Bu, kişisel dosyalarınızın tamamen erişilemez olmasını sağlar. Bunu yapmak için Shreddit gibi bir uygulamayı kullanabilirsiniz. Bu uygulama, cihazınızdaki hem dahili hem de harici depolama alanındaki verileri silecektir.

Silme uygulamasını kullanmak için cihazınızın şifrelendiğinden emin olmakla başlayın. İndirin ve oynayın Shreddit uygulaması Daha sonra fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirin. Bu, cihazınızdaki tüm verileri tamamen silecektir. Cihazınızı satmayı planlıyorsanız bu en iyi yoldur.

Android'de fabrika ayarlarına sıfırlama yapın

Bu adımları kullanarak, verileri silmek için Android'de fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu, cihazınızın daha hızlı çalışmasına veya can sıkıcı sistem sorunlarının üstesinden gelmesine yardımcı olabilir. Ancak telefonunuzu sıfırlamak tümünün silinmesi anlamına gelmez. Kişisel verileriniz.

Planlıyorsan Telefonunuzu satmak için Telefonunuzu başka birine aktarmadan önce verilerinizi korumak için ek adımlar atmalısınız. Shreddit benzeri uygulamalar Verilerinizi yok edin Kimsenin kurtaramayacağından emin olmak için sıfırlama işlemini gerçekleştirmeden önce.

Fabrika ayarlarına sıfırlama, Android'deki ürün yazılımı sorunlarını çözmenin yararlı bir yolu olabilir. Ancak sorunları çözmenin başka yolları da var. Örneğin, yollara ilişkin ipuçlarımıza bakın Android telefonunuzu veya tabletinizi açılmıyorsa düzeltin.

Üst düğmeye git