WhatsApp'ın bazı verilerinizi Facebook ile paylaşmasını nasıl önleyeceğinize ilişkin açıklama

Facebook'un 2014 yılında WhatsApp'ı satın almasının ardından şirket, uygulamaya bazı güncellemeler eklemeye ve kullanım koşullarında değişiklik yapmaya başladı. WhatsApp, kullanıcılarının bilgilerini Facebook ile paylaşarak gizlilik politikasında değişiklik yaptığını duyurdu.

وذكر التطبيق عبر مدونته أن هذا التحديث يأتي في إطار تحسين التواصل بين المستخدمين فضلا عن أنها جزء من خطط الشركة لإتاحة التواصل مع الشركات مباشرة عبر منصتة واتس آب خلال الأشهر القليلة المقبلة.تطبيق الواتساب WhatsApp سيقوم قريبا بمشاركة رقم الهاتف الخاص بك وغيرها من المعلومات الشخصية مع Facebook. Bunu istemiyor musun? Hiç sorun değil, bu konuyu kabul etmek zorunda değilsiniz. Bu yazımda sizlerle WhatsApp'ın verilerinizi Facebook ile paylaşmasını nasıl engelleyeceğinizi inceleyeceğim. WhatsApp bazı verilerinizi (örneğin telefon numaranızı) Facebook ile paylaşmak istediğinden. Şirketin son sürümünde de açıklandığı gibi bu yeni önlemin amacı, arkadaşlarınızdan size daha alakalı öneriler ve ihtiyaçlarınıza daha uygun reklamlar sunmak.

Neyse ki telefon numaranızı ve diğer kullanıcı verilerinizi Facebook ile paylaşmadan önce WhatsApp sizden fikrinizi istiyor, böylece WhatsApp uygulamasını bir sonraki başlatışınızda uygulamanın gizlilik politikasına ilişkin yeni şartlar görüntülenecek. İlk başta kabul etmekten başka seçeneğiniz olmadığını hissedeceksiniz ancak gerçekte durum böyle değil.

Basitçe söylemek gerekirse, WhatsApp'ın verilerinizi Facebook ile paylaşmasını nasıl önleyebilirsiniz:

- WhatsApp uygulamasını çalıştırın, yeni şartlar görünecektir, “Kabul ediyorum” veya “Kabul ediyorum” seçeneğine tıklamayın

 

– “Hizmet Koşullarımız ve Gizlilik Politikamızdaki önemli güncellemeler hakkında daha fazla bilgi edinin” seçeneğini tıklayın

- Bundan sonra bir kutu belirir. Tek yapmanız gereken kutuda belirtilen onay işaretini devre dışı bırakmak ve ardından (Tamam) kelimesine basmaktır.

Yeni kuralları yanlışlıkla kabul ettiyseniz, iade etmek için 30 gününüz olduğunu bilmelisiniz; iptal etmek için aşağıdakileri yapmanız yeterlidir:

- Uygulama ayarlarına gidin ve ardından "Hesap" veya "Mon Compte" seçeneğine gidin

- “Hesap bilgilerimi paylaş” veya “Partager infos compte” seçeneğini seçerken kutudaki onay işaretini devre dışı bırakın.

Üst düğmeye git