4G antenleri ve GPS gibi çeşitli teknolojileri kullanan iPhone'unuz neredeyse her zaman nerede olduğunuzu bilir.
Arkadaşlarımı Bul uygulamasıyla konumunuzu iOS cihazı kullanan veya oturum açan arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. ICloud web sitesi Mac veya PC'de.
Örneğin arkadaşlarınız karar verirse veya çocuklarınızın evden ne kadar uzakta olduğunu öğrenmek ve yemek pişirme işlemini başlatmak için herhangi bir restoran veya kafeyi bulabilirsiniz.
Gizlilik açısından konumunuzu kimin, ne zaman görebileceğini kontrol edebilirsiniz. Arkadaşlarımı Bul, iOS 9 ve sonraki sürümlerde önceden yüklenmiştir. Kaldırdıysanız, buradan geri alabilirsiniz. elma deposu.
Uygulamayı ilk açtığınızda, iCloud'da çalışabilmesi için sizden oturum açmanızı isteyecektir. Uygulamanın konumunuzu kullanıp kullanamayacağı sorulduğunda Tamam'ı tıklayın. Uygulama, TomTom harita verilerini ve daha fazlasını kullanır.
Hızlı Linkler
Arkadaşlarımı Bul uygulamasının nasıl çalıştığını açıklama
Sitenizin adı
Uygulamanın sizin hakkınızda bildiği her şeyi ortaya çıkarmak için ekranın alt kısmında, mevcut konumunuzu belirten 'Ben' yazan satıra dokunun: neredesiniz?, paylaştığınız herhangi bir bilgi veya bunu kiminle paylaştığınız.
Ekranın üst kısmında konumunuzu gösteren canlı harita görünümünü aşağıda bir adresle birlikte göreceksiniz. Başlığı adlandırarak siz ve arkadaşlarınız için daha anlaşılır hale getirebilirsiniz: 'Etiket Seç'e dokunun ve sonraki sayfada bir ön ayar seçin (Ev, İş, Okul, Spor Salonu veya Değil) veya özel etiketlerden birini oluşturmak için Özel etiket ekle'ye dokunun. kendi etiketleriniz.
Konumunuzu paylaşın
Konum paylaşımını hızlı bir şekilde açmak veya kapatmak için bu anahtarı kullanın. Bu seçeneğin hemen altında başka bir seçenek bulunur: 'Konumumu Paylaş'.
Birden fazla iOS aygıtınız varsa ve bunları farklı konumlarda (örneğin iş yerindeki bir Mac veya evdeki bir iPad) paylaşmak istiyorsanız bu kullanışlıdır.
Sağda bir onay işareti olacağından, sizinkine göre hangi cihazın konumunun şu anda katıldığını görebilirsiniz.
Cihazı değiştirmek için tek yapmanız gereken, diğer cihaz yerine kullanmak istediğiniz cihazın üzerine tıklamanızdır.
davetiyeler
Birini sitenizi görmeye davet ettiğinizde, bu kişi varsayılan e-posta adresinizden bir e-posta alacaktır.
Başka bir adres kullanmak için, kullanılabilecek alternatiflerin bir listesini almak üzere Farklı Gönder'e dokunun: iCloud.com'daki Mail web uygulamasında ayarladığınız takma adlar da dahil olmak üzere Apple Kimliğinizle zaten ilişkilendirilmiş olan alternatifler.
yakın arkadaşlar
Birisi bir yere vardığında veya bir yerden ayrıldığında uygulamanın sizi uyarmasını sağlayabilirsiniz. 'Geofence Uyarılarınızı Göster' seçeneğinin altında, konumunuzu paylaşan kişilerden mi, yoksa izlediğiniz arkadaşlarınızdan mı uyarı almak istediğinizi seçin.
Arkadaşlarımı Bul ile arkadaşlarınızın ve diğer kişilerin konumlarını nasıl paylaşabilirsiniz?
1. Arkadaşlarınızı davet edin
Ekle'yi tıklayın, ardından 'Kime' alanını tıklayın, ardından davet etmek istediğiniz kişinin Apple hesabıyla ilişkili e-posta adresini girin veya adını girin; önerilen kişiler aşağıda görünür ve ardından Gönder'i tıklayın.
Veya doğrudan AirDrop ile paylaşmak için yanınızdaki kişinin yüzüne dokunun.
2. İletim ve kabul
Bir iletim isteği mesajı görüntülenir. Alıcı tarafından kabul edildikten sonra konumunu göreceksiniz.
Konumunuzu herkesle paylaşmayı durdurmak için haritanın alt kısmındaki Ben'e dokunun, Konumu Paylaş'a dokunun ve ardından devre dışı bırakmak için Kapalı konumuna getirin.
3. Arkadaşlarınıza söyleyin
BEN'e ve ardından Arkadaşlara Bildir'e tıklayın. Bu özellik aracılığıyla insanları mevcut konumunuz veya özel etkinlikleriniz hakkında bilgilendirebilirsiniz: bu, belirli bir yere vardığınızda veya oradan ayrıldığınızda ve bunu bir dahaki sefere mi yoksa sürekli olarak mı yapmanız gerektiği anlamına gelir.
4. Birinin nerede olduğunu görün
Haritada konumunuz mavi bir noktayla işaretlenmiştir. Kişinin nerede olduğunu görmek için aşağıdaki arkadaş listesinde bir isme tıklayın, bir mesaj göndermek veya birini davet etmek için Ara'ya tıklayın veya sizi o kişiye yönlendiren yol grubunu haritada göstermek için Diğer'e tıklayın.
5. Haritanın farklı görünümleri
Aşağıda takip ettiğiniz arkadaşlarınızın listesinin bulunduğu bir haritada, haritaya dokunun ve ardından haritanın standart görünümde, uydu görünümünde veya bileşik görünümde nasıl görüneceğini belirleyen seçenekleri görüntülemek için "I" düğmesine (sağdaki düğme) dokunun. ikisinden.
6. Gizlilik ayarları
Belirli bir arkadaşınızın nerede olduğunuzu bilmesini engellemek için arkadaş listenizde bu kişinin adına tıklayın, ardından Bağlan'a ve Konumumu paylaşmayı durdur'a tıklayın.
Arkadaşlarınızın ne zaman geleceğini tahmin etmek gibi daha fazla esneklik istiyorsanız, bunu deneyin Glympse Glympse.

