Google Drive Windows Dosya Gezgini'ne nasıl eklenir

Google'ı kullandıysanız eminim duymuşsunuzdur Google Drive. Duymadığınız nadir bir şans için: Google Drive, dosyalarınızı ve klasörlerinizi yedeklemenize ve senkronize etmenize yardımcı olan bulut tabanlı bir veri depolama hizmetidir. Belgeleri çevrimiçi düzenlemek, yedeklemek ve her yerden kolay erişim için verileri bulutta depolamak için Google Drive'ı kullanabiliriz.

Genellikle Google Drive tarafından sağlanan tüm dosya ve özelliklere erişmek için bu hizmeti bir web tarayıcısında açmamız gerekir. Google Drive'ı ekleyebilseydik güzel olurdu Windows Gezgini Veya Windows 10'da artık bilindiği şekliyle Dosya Gezgini mi?

Google Drive'ı Windows Gezgini'ne eklemek, sabit sürücü verileriyle çalışmayı kolaylaştırır. Çevrimdışı erişim için belgelerinizi Google Drive'dan Dosya Gezgini'ne alabilirsiniz. Fotoğraflarınız ve videolarınız da dahil olmak üzere tüm verilerinizi senkronize etme adımları aşağıda açıklanmaktadır.

Google Drive uygulamasını Windows 10'a indirdiğinizde, Dosya Gezgini'nin sol kenar çubuğunda Hızlı Erişim bölümünün altında otomatik olarak bir klasör oluşturur. Herkes bu klasörü tek tıklamayla hızlı erişim alanından kaldırabilir.

Ancak şu anda Windows ile senkronize ediliyor OneDrive varsayılan olarak OneDrive dosyalarınıza doğrudan Dosya Gezgini'nden erişebilirsiniz. Adobe Creative Cloud uygulamalarını yükledikten hemen sonra verilerini Dosya Gezgini ile senkronize edecek Creative Cloud gibi birkaç uygulama bile var. Ancak benim gibi sık sık Google Drive kullanıcısıysanız ve Drive'ınızdaki tüm dosyaları doğrudan Google Drive'dan görüntülemek istiyorsanız... dosya Gezgini Bu seçeneği ayarlamak, Google'dan herhangi bir uygulamayı yüklemek kadar kolaydır. Google Drive'ı Windows Dosya Gezgini'ne ekleyelim.

Google Drive'ı Windows Dosya Gezgini'ne ekleyin

Yalnızca çevrimiçi çalışan Google Drive uygulamasının aksine, Yedekleme ve Senkronizasyon uygulaması Google Drive klasörü, Dosya Gezgini'nin hemen içindedir ve dosyalara çevrimdışı olarak erişmenizi sağlar. Dosyaları bu klasöre silebilir veya sürükleyip bırakabilirsiniz; değişiklikler Drive'da hemen geçerli olur. İndirmeye başla Uygulamayı yedekle ve senkronize et Bilgisayarınızdaki Google'dan. Uygulamayı başlatın ve “başlangıç".

Bir sonraki adım Google hesabınızı uygulamaya bağlamaktır. Google hesabınızla oturum açın ve ardından bir sonraki adıma geçin.

Bu sayfada uygulama, bilgisayarınızdaki dosyaların bir kopyasını Google Drive'da oluşturacaktır. Bu, dünyanın her yerinden yerel olarak depolanan tüm dosyalarınıza erişmenizi sağlayacaktır. Drive'a otomatik olarak yedeklemek istediğiniz klasörleri seçin. Benim durumumda Masaüstü, Belgeler ve Resimler'i seçtim.

Fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar'a yedeklemek istiyorsanız aşağıdaki kırmızı onay kutusunu işaretleyin ve "Sıradaki".

Artık Drive dosyalarınızın bir kopyasını saklayan bir klasör oluşturmanın zamanı geldi. “Yanındaki kutuyu işaretleyinDrive'ımı bu bilgisayarla senkronize et”ve bu klasörün dizinini ayarlayın. Uygulama tüm bulut dosyalarını bu klasöre senkronize edecektir. Düğmeye bas "hiç“Kurulumu bitirmek için.

Seçilen klasörlerin tamamını veya birkaçını bilgisayarınızdaki yerel klasörle senkronize etmeyi seçebilirsiniz. Seçtiğiniz dosya ve klasörler bu sayfada yerel olarak görünecek ve bunlara çevrimdışı olduğunuzda bile erişebileceksiniz. Evet, klasörü daha sonra da değiştirebileceksiniz.

hiç"Ve tıklayın"izlemek“Açılır menüde.

Artık Google Drive klasörünü yapılandırma sırasında belirttiğiniz konumda görebilirsiniz. Verilerinizin boyutuna ve İnternet bağlantınızın hızına bağlı olarak tüm dosyalarınızın Drive'a alınması uzun zaman alabilir.

Drive'a yedeklemek için seçtiğiniz klasörler size yeşil bir onay işaretiyle görsel temsili verecektir.

Ayrıca yedekleme durumunu görev çubuğundan da kontrol edebilirsiniz. Bu size yedeklenen veya indirilen tüm dosyaların geçmişini verecektir.

Dosya Gezgini'nde Google Drive klasöründen bir dosyayı silerseniz bu dosya Drive'dan silinmez. Bu özellik varsayılan olarak devre dışıdır, böylece Drive'ınızdaki tüm dosyaları yanlışlıkla silmezsiniz. Ancak bu özelliği etkinleştirmek istiyorsanız Yedekleme ve Senkronizasyon Kaynağı simgesine tıklayın. Sistem tepsisi -> Üç noktalı menüye tıklayın -> Tercihler -> Dizüstü bilgisayar -> Her zaman her iki kopyayı da kaldır.

Adil uyarı -Yerel klasörü yanlışlıkla silerseniz tüm verilerinizi kaybedersiniz.

Eğer bir iş istiyorsan Yedek kopya Aslında Google Drive'da olmayan ve yalnızca sizinle paylaşılan dosyalardan Google Drive'ı bir web tarayıcısında açmanız yeterlidir -> Benimle paylaş -> Paylaşılan dosya veya klasörü sağ tıklayın ve Drive'ım'a ekle .

Bilgisayarınızla senkronizasyon işlemi başlayacak ve bu dosyaya Dosya Gezgini'nden erişebileceksiniz.

Gsuite kullanıcıları için

Gsuite hesabınız varsa Drive Dosya Senkronizasyonu sizin için daha anlamlı olacaktır. Gsuite hesabı, iş veya okul hesabından başka bir şey değildir. Örneğin, olabilir [e-posta korumalı] Bunun yerine bir G Suite hesabı [e-posta korumalı] Standart bir hesaptır.

Bir uygulamayı indirip yükleyerek başlayın Drive Dosya Akışı Bilgisayarınızda ve ekrandaki talimatları izleyin.

Daha önce yaptığımız gibi Google hesap bilgilerinizle oturum açın ve bir sonraki adıma geçin.

Yedekle ve Senkronize Et'ten farklı olarak değiştirilecek başka ayar yoktur ve bir klasör oluşturmak yerine, dosyalara erişmeniz için size ayrılmış bir alan sağlayan ayrı bir sürücü oluşturur.

Yedekle ve Senkronize Et'ten farklı olarak, dosyaları ortak bir sürücüye sürükleyip bırakarak yerel dosyaları Drive'a yedekleyemezsiniz.

تغليف

Tüm bu ek özelliklerden sonra, Yedekle ve Senkronize Et ve Drive Dosya Senkronizasyonu uygulamalarının, Google Drive Web'de yine de tarayıcıda kullanabiliriz. Ayrıca, web sitesinde o kadar kolay bir iş olmayan Drive'daki klasörler arasında dosya kopyalayıp yapıştırmaya da yardımcı olur.

Ancak aynı hesap için her iki uygulamayı aynı anda kullanamazsınız. Normal kullanıcılar Drive Dosya Senkronizasyonu uygulamasını kullanamaz. Paylaşılan dosyalarınızı doğrudan Windows Dosya Gezgini'nden de görüntüleyebildiğiniz için G Suite kullanıcıları için Drive Dosya Senkronizasyonu'nu kullanmak daha iyidir. Beni tanımak Dosyalar bir Google Drive hesabından diğerine nasıl aktarılır.

Üst düğmeye git